В Івано-Франківську обговорили новий розмір оплати за розміщення атракціонів


Сьогодні відбулося громадське обговорення проекту рішення міськради «Про внесення змін до Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, літніх торгових майданчиків та збірно-розбірних металевих гаражів».

Представник архітектури Світлана Лосюк пояснила, цим рішенням запроваджуються нові коефіцієнти в розрахунку оплати за тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності. А саме коефіцієнт інвестиційної участі в утриманні об'єкту благоустрою, що відноситься до сфери відпочинку і коефіцієнт розміщення соціально значимого об'єкту, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Сьогодні обговорення стосувалося пункту про атракціони у міському парку імені Шевченка. Зокрема пропонується змінити базовий розмір плати за тимчасове користування 1кв.м елементу благоустрою для тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності - з теперішніх 10-ти грн до 17,91 грн.

Також вводиться поняття «стаціонарний атракціон», тобто атракціон, призначений для одноразового монтажу на місці експлуатації.

Місячна плата буде складатися з таких елементів:
1) базовий розмір плати за тимчасове користування 1кв.м елемента благоустрою, який становить 10 грн та в подальшому коригується на рівень інфляції;
2) площа, що визначається як площа по зовнішньому периметру ділянки , на якій розміщено атракціон;
3) коефіцієнт інвестиційної участі в утриманні об’єкту(тів) благоустрою, що відносяться до сфери відпочинку, розваг, та дорівнює 0,5;
4) коефіцієнт розміщення соціально значимого об’єкта, що дорівнює 0,2.

За приблизними розрахунками річна оплата буде складати 80 тисяч грн, або 7 тисяч за місяць. Сплата не залежить від сезону і буде круглорічною. Місячний розмір  плати за користування буде рахуватися не по площі атракціону, а з додаванням метру обслуговуючої території. Якщо підприємець розширить площу чи зменшить кількість атракціонів до договір переписується.  

Кошти за оплату будуть йти в міський бюджет. Окрім того підприємець зобов'язаний оновити атракціони.