Франківців закликають подавати проекти на конкурс програми "Міські гранти"


Сьогодні, 25 серпня стартує третій конкурс програми підтримки прогресивних міських ініціатив "Міські Ґранти" від платформи “Тепле Місто”.

На неформальній зустрічі в дворі на Шевченка,3 керівник програми «Міські Ґранти» Ярина Мельник, розповіла активним франківцям про умови конкурсу, нову форму подачі заявок та відповіла на усі запитання.

За словами Мельник, у третьому конкурсі відбулися деякі зміни. Зокрема приємними змінами стало те, що бюджет програми збільшився до 60 тисяч і відповідно суми самих грантів до 15 тисяч. Окрім того проект потрібно реалізувати впродовж трьох місяців після оголошення переможців, тобто з 20 жовтня до 20 січня наступного року.

З переможцями конкурсу буде укладена угода в рамках якої і буде тривати подальша співпраця з втілення проекту. 

Також керівник програми озвучила тематичні пріоритети третього конкурсу проектів

1.   Міський простір: міське середовище, вуличні меблі, зелені зони, дружність міста до всіх груп мешканців;

2.   Сучасне мистецтво: події, виставки, мурали, перформанси, просвітницькі проекти;

3.   Гарячий спорт: вуличний спорт, масовий спорт, рекреаційні активності в місті;

4.   Стала мобільність: велосипедний рух, пішохідний рух, громадський транспорт;

5.   Екологія та енергоефективність: демонстраційні проекти, змагання, квести;

6. Прогресивна освіта: неформальна, альтернативна, сучасна, практична, а також ініціативи, пов’язані зі змінами традиційної системи освіти;

7.   Розвиток прогресивного підприємницва: проекти, направлені на активізацію в бізнес-середовищі міста інтелекту, спроможності, сталості та взаємодії з іншими.

Подання проектів відбувається через стандартну заявочну форму, що розміщена на сайті платформи "Тепле місто". Після старту конкурсу організатори проведуть відкриті навчальні тренінги з поясненням цілей, пріоритетів і правил програми, щоб допомогти бажаючим правильно написати проекти. 

Ярина Мельник зауважує, що всі учасники конкурсу повинні дотримуватися правил і вимог проекту, адже цього разу організатори будуть дуже прискіпливо звертати на них увагу. Зокрема, заповнити всі контакти і перевіряти пошту, адже були випадки коли керівники проекту довго не могли зв'язатися з переможцями.

Також активістка "Теплого міста" просить при написанні проекту звертати увагу на час його втілення і не подавати на осінній конкурс ідеї, які мають втілюватися влітку.

За всіма роз'ясненнями і детальнішою інформацією керівники проекту радять звертатися за посиланнями: www.warm.if.ua/uk/projects/city-grants та www.facebook.com/CityGrantsIF.