Прикарпатці можуть пройти дерматоскопію в обласному венерологічному диспансері


На кафедрі дерматології та венерології ІФНМУ науковці почали більш інтенсивно впроваджувати дерматоскопію.

Дерматоскопія або мікроскопія поверхні шкіри – це неінвазивний сучасний метод обстеження новоутворень шкіри без операційного втручання. Портативний прилад – дерматоскоп, прилаштовується  на поверхні шкіри пацієнта для вивчення ключових морфологічних структур шкірного ураження, які знаходяться на і під поверхнею шкіри, та є невидимими неозброєним оком, інофрмує прес-служба ІФНМУ.

«Це дозволяє безпосередньо переглядати та аналізувати епідерміс і папілярну дерму, – пояснює завідувач кафедри дерматології та венерології Олександр Александрук. –  Використання дерматоскопії полегшує клінічну діагностику всіх пігментних та безпігментних уражень шкіри. Даний метод обстеження не має протипоказів і його застосування є надзвичайно актуальним, – особливо на ранніх стадіях захворювання.

Нещодавно завідувач кафедри дерматології та венерології Олександр Александрук, асистенти Мар’ян Волошинович та Ірина Блага пройшли додатковий курс дерматоскопії в Харківській медичній академії післядипломної освіти. Так наразі, як зазначає Олександр Александрук, все більше співробітників кафедри долучається до процесу проведення дерматоскопії. Нагадуємо, кожен охочий може пройти цю процедуру в обласному дерматовенерологічному диспансері.