На Прикарпатті онук обікрав рідного дідуся


До місцевого районного відділення поліції 19 червня звернувся 63-річний мешканець околичного села Котиківка. Чоловік повідомив про те, що невідома особа проникла до його будинку, звідки викрала 12 000 гривень та 700 доларів США.

Проведеними розшуковими заходами працівники поліції, із залученням кінолога зі службовою собакою встановили особу зловмисника. Ним виявиявся 18-річний онук господарів, який у скоєному згодом зізнався.

З'ясувалося, що хлопець проживає у Івано-Франківську у винайманій квартирі, оскільки навчається там. Після вчинення крадіжки він залишив місце події, тож рідні його не запідозрили. Пізніше правоохоронцям хлопець пояснив, що взяв гроші «по-родинному» на свої потреби. Як з’ясували, юнак, шляхом зняття москітної сітки на дерев'яному вікні, відчинив його з внутрішньої сторони та проник до будинку.

Вдома нікого не було тож він безперешкодно привласнив 12 тисяч гривень та 700 доларів США. Значну частину грошей хлопець витратив та деталі до музичних інструментів, відзначив свій день народження, а дещо із залишених коштів повернув.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.