Екс-дружина легендарного комбата «Семена» звинуватила активістів у шахрайстві


Перша дружина бійця ДУКу Григорія Семанишина, що загинув напередодні Водохреща в районі ДАП взялася відстоювати права доньки на матеріальну допомогу.

Вона зазначає, що матеріальну допомогу після смерті «Семена» отримала мати героя та його друга дружина, водночас їхня спільна донька Вероніка Семанишин залишилася ні з чим. За її словами, цьому сприяв активіст Василь Андріїв.

 «Єдина донька Вероніка не отримала підтримки, та допомоги. Вероніці довелося пізнати зраду і шахрайство побратимів Григорія (де батько казав що на них можна покластися якщо він загине), а також рідної бабусі Семанишин Зінаїди (мати загиблого)!! Василь Андріїв (усі документи Вероніки має) і Андрій Долик допомагають у викривленні інформації до влади і в тому числі відкритою брехнею, зробили все можливе щоб одноразову допомогу отримала Семанишин Світлана (друга дружина яка 1.5-ра року розписана) і мама Семанишин Зінаїда, а Вероніку рідну дитину залишили з душевним болем саму і без всякої підтримки та грошової виплати», - наголошує Леся Семанишин.

Тож жінка називає активістів Василя Андріїва та Андрія Долика спілкою шахраїв. Вона наголошує, що не претендує на допомогу, а тільки захищає права доньки.

Водночас сестра комбата Тетяна Владімірова зазначає, що родина неодноразово фінансово допомагала дівчині, однак гроші Вероніка витратила за короткий час.

У свою чергу Андріїв вважає, що неможливо всім вгодити.

 «Прикро те, що претензії виставляють тим хто допомагає. Бажання не має робити щось для таких людей», - обурюється активіст.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо, адвокат Руслана Микицей зауважує, що отримати одноразову допомогу мають право члени сім’ї , батьки та утриманці загиблого в рівних частках кожен. Однак процес розділення допомоги ніхто не контролює, тож все залишається на совісті у родичів. І хоча ця постанова Кабміну стосується тільки визнаних добровольців, всі інші види допомоги мали б розподілятися за схожим принципом.