На Прикарпатті до місцевих бюджетів надійшло більше 170 млн. грн. єдиного податку


За січень-липень 2016 року платники податків Прикарпаття, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджету 170,1 млн. грн. єдиного податку. У порівнянні з результатом минулого року цьогорічні надходження збільшились на 53,6 млн. гривень.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській.

Від фізичних осіб – підприємців надійшло 121 млн. гривень, юридичні особи спрямували до бюджету майже 40,8 млн. грн. єдиного податку. Від платників єдиного податку, які перебувають на ІV групі надійшло 8,3 млн. гривень.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року, відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року № 909, зменшено розмір граничного річного обсягу доходу для платників третьої групи до 5 млн. грн. та збільшено відсоткові ставки єдиного податку до 3% (зі сплатою ПДВ) та 5% (без ПДВ).

Підприємці – платники єдиного податку першої групи, другої та третьої груп, незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень, відповідно норм податкового законодавства реєстратори розрахункових операцій не застосовують.

Однак, у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. гривень, застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Зауважимо, що застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.