У Івано-Франківську відкриють вуличну веломайстерню у вигляді реанімаційної палати


У Івано-Франківську студенти медичного університету виграли грант на облаштування вуличної веломайстерні, стилізованої під палату реанімації.

Майстерню встановлять у центрі міста наприкінці вересня, скористатися нею зможуть усі охочі, навіть власники дитячих візочків. Про це ZAXID.NET розповів один із розробників проекту Андрій Глущак.

«У майстерні встановлять «хірургічний стіл» з ключами, старе стоматологічне крісло на якому можна буде ремонтувати велосипед і насос –«крапельницю». Стіл, крісло та ліжко ми візьмемо у міській лікарні, про це вже домовилися з лікарями. Ми їх самі реставруємо і використаємо для того, щоб кімната виглядала як кабінет лікаря»,  – розповів Андрій Глущак.

Усі інструменти та меблі будуть стилізовані під атрибути палати у лікарні

Гроші на реалізацію проекту команда активістів виграла в рамках грантового конкурсу місцевого ресторану Urban Space 100, який 80% прибутку скеровує на реалізацію громадських проектів Івано-Франківська. На майстерню виділили 12 тис. грн, за які закупили інструменти, матеріали для монтажу, оренду пристрою для монтажу, велосипедні стійки та оформлення дизайну. Тут також планують встановити відеонагляд, аби уникнути крадіжок.

Встановити «Велореанімацію» планують біля фортечної галереї «Бастіон» за адресою провулок Фортечний, 1.