Ще троє прикарпатців стали жертвами інтернет-шахраїв коли продавали речі


45-річна жителька Івано-Франківська через Інтернет-мережу хотіла продати музичний центр. Оголошення про продаж розмістила на сайті «ОЛХ».

Доволі швидко знайшовся покупець. Невідомець зателефонував і попросив, щоб власниця музичного центру зайшла на свій «Приват 24», через який він перерахує гроші, що і зробила потерпіла. Невдовзі жінка з великим подивом виявила, що з її карточки знято 2 550 гривень.

На гачок шахрая потрапила й 29-річна франківчанка. Вона за також схемою через Інтернет хотіла продати фотоапарат марки "Кенон", вартістю 4500 гривень. Пізніше на її мобільний телефон зателефонував незнайомець, котрий повідомив що хоче купити у неї дорогоцінну річ, але попросив щоб вона передала фотоапарат на таксі за попередню передоплату. Чоловік пообіцяв перечислити гроші.

Після цього жінці на мобільний телефон прийшло СМС-повідомлення про надходження коштів на рахунок. Вона передала фотоапарат, однак коли перевірила стан рахунку через Інтернет-банкінг коштів на рахунку не було. Тоді дівчина зрозуміла що її обдурили і звернулася у поліцію.

Цього ж дня до Коломийського відділу поліції звернувся 30-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що, замовивши автомобільні шини через мережу Інтернет на сайті «ОЛХ» , переказав кошти в сумі 3 200 гривень як передоплату на банківський рахунок, проте товар так і не отримав.

А поліція, враховуючи ці та інші факти шахрайств, застерігає громадян бути обачними та проводити розрахунки безпосередньо при живому спілкуванні з продавцем-покупцем, щоб не стати жертвою пройдисвітів.

Також нагадуємо та застерігаємо утриматися від банківських Інтернет-операцій, якщо ви не надто знаєтеся на цьому. Не поспішайте збувати чи купувати нову річ із участю заочних осіб. Дочекайтеся, коли у покупця знайдеться час, якщо річ йому потрібна він омине усілякі відмовки і власноручно огляне товар. В інакшому разі не довіряйте Інтернет-продавцям, особливо про купівлі товару з передоплатою. Інформує сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.