У Франківську презентували перший дитячий кіножурнал


10 серпня у кінотеатрі Люм’єр відбулася презентація першого для Івано-Франківська випуску дитячого кіножурналу “Байки”.

“Байки” є аналогом добре відомого “Єралашу”, але суто українським. Як зазначає продюсер кіножурналу Олександр Молодцов, знімали у різних містах України у визначих місцях, зберігаючи тутешній колорит, щоб не лише діти, а й дорослі переглядаючи випуски, могли краще познайомитися з містами. Нині презентували 12 короткометражних серій випуску, відзнятого з маленькими талантами в Івано-Франківську, пише Галка

“Для Івано-Франківська це перший сезон, перший випуск, тому дітки, молоді актори, котрі приймали участь у зйомках, побачать себе на великому екрані вперше” – розповідає продюсер кіножурналу, Олександр Молодцов.

Український проект вже встиг заявити про себе в тридцяти містах України, відзнято 63 випуски, вчора презентували серії для жителів Львова. Оскільки для івано-франківських юних акторів випуск став дебютним, тож і прем’єру постаралися зробити для них справжнім святом – кінозал, фотосесія та червона доріжка.  Майже усі актори вперше спробували себе у ролі акторів, але організатори зазначають, що більшість дітей поводили себе розкуто, адже мали певний досвід роботи на камеру, або могли похизуватися іншими талантами такими, як танці чи співи. Проект працює за підтримки метрів кіно: Володимира Бистрякова, Віктора Андрієнко, Ольги Сумської, Влади Литовченко та інших, а також Київського Міжнародного Університету кіно і телебачення, що дасть дітям можливість у майбутньому пов’язати своє життя з акторською справою.

Також “Байки” співпрацюють з центральним телеканалом Гумор ТБ, отож матеріали потім передадуть для показу і на цей канал. Організатори планують і далі залучати до зйомок майбутніх акторів, щомісяця відбуваються проби та презентації, а також планують співпрацю з місцевими телеканалами Івано-Франківська та інших міст України. Також згодом івано-франківські “Байки” опублікують в інтернеті.