Франківські активісти продовжують боротьбу з "донецькими" митниками, призначеними без конкурсу


Сьогодні, 10 серпня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Серед іншого депутати розглянули звернення щодо призначення двох посадовців на франківську митницю. А саме, першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС Михайла Закалінського та заступника начальника - начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями Володимира Козюберди, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами активістів, двох заступників з Донеччини перевели до Івано-Франківська за день до початку дії нового закону про держслужбу. Хоча їх два місяці до цього запевняли, що відбудеться конкурс на ці посади.

Активіст Роман Островський додав, що новопризначених чиновників слід перевірити на володіння українською мовою. Адже впевнений, що перший заступник нею не володіє.

Порадившись, комісія облради вирішила запросити Закалінського та Козюберду на наступне засідання, а також звернутися до ДФС України та області за деклараціями заступників, їхніми біографічними даними. 

Нагадаємо, на початку червня обурені неочікуваним призначенням активісти провели акцію «На Донбас». Під стінами Франківської митниці ДФС вони вимагали відставки "донецьких" заступників. Оскільки Закалінського не було на робочому місці невдоволені активісти пішли до Козюберди з вимогою написати заяву на звільнення, проте отримали відмову.

Опісля  учасники мітингувзяли чиновника під руки, вивели з кабінету та посадили у мікроавтобус із написом «На Донбас» і  повезли в прокуратуру. обгрунтувавши свої дії тим, що митника призначили на посаду з порушенням - без конкурсу, і з цим повинен розібратися обласний прокурор.