Прокуратура судитиметься з профспілками через будинок у центрі Франківська


Івано-Франківська обласна прокуратура подала до суду на Раду профспілок через захоплення приміщення у центрі Франківська.

Про це повідомив перший заступник прокурора Володимир Торованин у відповіді на запит депутата-свободівця Сергія  Адамовича, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зазначається в документі, «прокуратурою області заявлено позов на захист права власності територіальних громад сіл, селищ, міст Івано-Франківської обласної ради до Ради профспілок Івано-Франківської про витребування з чужого володіння нерухомого майна, розташованого в місті Івано-Франківську, на площі Міцкевича, 4».

Нагадаємо, вже декілька років тривають перипетії між обласною радою та профспілками через приміщення у центрі міста. Облрада неодноразово приймала рішення щодо передачі приміщення на баланс комунального підтриємства. Втім, керівництво профспілок має іншу думку і хоче залишити будівлю в центрі Івано-Франківська за собою. Тож всі спроби комунальників повернути будинок  на баланс облради завершуються нічим. Востаннє їх навіть не впустили до будівлі.

До слова, профспілки здають частину приміщення в оренду і всю «касу» забирають собі. Водночас облрада впевнена, що приміщення є обласним майном, тож всі виручені кошти мають потрапляти до обласного бюджету.