Мешканці Городенківщини провели волейбольний турнір пам'яті загиблого в АТО Андрія Галая


У неділю, 7 серпня у міському парку за сприяння Городенківського об’єднання учасників АТО, виконавчого комітету міської ради відбувся турнір з пляжного волейболу пам’яті нашого краянина – Андрія Галая, що героїчно загинув два роки тому, обороняючи Луганський аеропорт.

У змаганнях взяли участь 10 команд. Окрім городенківчан виявили бажання вшанувати пам’ять Героя та позмагатися волейболісти з Вікна (рідне село Андрія Галая), Топорівців та Незвиська. Команди згідно жеребкування були розділені на 2 підгрупи, ігри проходили по круговій системі, до півфіналу за умовами змагань виходили 2 кращі команди з кожної групи.

В групі А такими стали пари Віталій Фещук/Олександр Томин (Городенка) та Дмитро Ребій/Андрій Луговий (Городенка).

З групи Б до півфіналу потрапили пари Любомир Музичка/Роман Буртник (Городенка) та Михайло Корольчук/Василь Гнатишин (Незвисько).
 Півфінал 1: Фещук/Томин – Корольчук/Гнатишин – 2:1
 Півфінал 2: Музичка/Буртник – Ребій/Луговий – 2:0
 Матч за 3 місце: Ребій/Луговий - Корольчук/Гнатишин – 2:1
 Фінал: Музичка/Буртник - Фещук/Томин - 2:0

Отож, переможці турніру пам’яті Андрія Галая – Роман Буртник та Любомир Музичка. Друге місце за парою Віталій Фещук/Олександр Томин. Бронзу здобули Андрій Луговий та Дмитро Ребій. Звання найкращого різностороннього гравця турніру та спеціальну нагороду завоював Михайло Корольчук.

 Решта команд відповідно до набраних очок посіли такі місця:
 4) Михайло Корольчук-Василь Гнатишин (Незвисько)
 5) Микола Олексин-Андрій Яхневич (Городенка)
 6) Василь Сливчук-Іван Сливчук (Топорівці)
 7) Віктор Михайлюк-Роман Левчук (Городенка)
 8) Іван Стефурак-Ігор Козачук (Вікно)
 9) Роман Жуковський-Степан Гуменяк (Городенка)
 10) Андрій Живачівський-Сергій Беспалов (Городенка).

По закінченні турніру відбулися установчі збори та створено нову спортивну громадську організацію "Городенківська районна федерація волейболу". Основною метою організації є забезпечення та сприяння зростанню рівня і масовості волейболу в районі.