На Прикарпатті під колесами автівки загинув чоловік


Сьогодні на світанку на дорозі між селами Глибівка та Підгір’я внаслідок наїзду автомобіля смертельні тілесні ушкодження отримав 54-річний житель Богородчанщини.

Аварія трапилася близько 5 год 10 хв на неосвітленій ділянці дороги. Пішохід, за попередньою інформацією, потрапив під колеса автомобіля «Фольксваген Транспортер», раптово вийшовши на проїжджу частину дороги, інформує управління превентивної атедіяльності нацполіції в області.

Про аварію, в результаті якої загинула людина, працівників поліції повідомив 50-річний місцевий мешканець – водій мікроавтобуса, яким було скоєно наїзд на пішохода. Він, як встановлено, був тверезим.

Зауважимо, що за останній тиждень на Прикарпатті, крім цієї ДТП, трапилося ще три автопригоди, у яких постраждали пішоходи. Вони отримали травми різної тяжкості.

Працівники поліції наразі встановлюють, з чиєї вини – водія чи пішохода трапилася ця дорожньо-транспортна пригода. А загалом за 7 місяців цього року на Івано-Франківшині зареєстровано 50 ДТП, які були спровоковані неправильною поведінкою на дорозі саме пішоходів. Внаслідок цих аварій 17 людей загинули, а 37 травмувалися. У 9 випадках автопригоди сталися з вини дітей-пішоходів.

Правоохоронці закликають пішоходів зважити на таку вражаючу статистику та неухильно дотримуватися встановлених правил дорожнього руху.  Не варто нехтувати власною безпекою та безпекою інших, перебігаючи дорогу де заманеться, щоб зекономити хвилину-другу. За будь-яких умов не можна раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину, в тому числі й на пішохідному переході. Рухатися пішоходи повинні тротуарами, а якщо вони відсутні – узбіччям чи краєм проїжджої частини назустріч руху транспорту. Особливо обережними слід бути в умовах недостатньої видимості чи темної пори доби. Суттєво зменшити ризик потрапити під колеса машини дозволять світловідбиваючі елементи на вашому одязі.