Прикарпатські мисливці воюють між собою через угіддя для полювання


Сьогодні відбулося засідання комісії облради з питань аграрної політики і земельних відносин на якому депутати розглянули прохання двох організацій про надання в користування мисливських угідь в Тисменицькому районі.

Як виявилося конфлікт між ГО «Мисливців і рибалок» і Українським товариством мисливців і рибалок (УТМР) триває не один рік. І одні і другі претендують на мисливські угіддя площею 4508 га в Тисменицькому районі. Проте ГО просить тільки половину площ.

Керівник громадської організації Володимир Герула просить, щоб депутати не розглядали на сесії це питання доки вони не закінчать оформлення матеріалів.

За словами заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Лісгосп спочатку дав погодження одним, а потім другим, саме тому виник конфлікт.

В той же час Володимир Герула пояснив, що єдиним бажанням його організації є можливість місцевих мисливців полювали на своїх землях.

«Якщо УТМР має 127 тис. лісових угідь в області, навіщо претендувати на місцеві паї? Ми звернулися щоб нам дали ці угіддя і створили ГО, а у Києві нам дали відповідь підготувати матеріали для отримання дозволу. У нас є всі погодження і з пайовиками які віддали нам свої угіддя. Навіть товариство «Оскар» домовились з нами про охорону посівів», - звернувся Герула.

В той же час представники УТМР впевнені, що коли роздавати землю кожній групці людей то порядку не буде. Окрім того звернули увагу, на те, що Герула колись очолював їхню організацію і пішов через скандал пов'язаний з грошима.

Суперечка на підвищених тонах зі взаємними звинуваченнями тривала близько години. Керівник ГО звинуватив УТМР в корупції, а взамін представники УТМР заявили, що за ГО напевне стоїть якийсь олігарх, який "поклав око" на цю землю.

У підсумку депутати прийняли рішення дати можливіть ГО дозбирати матеріали, а звернення УТМРпро виділення земельних угідь розглянути на засіданні сесії.