Суд арештував екс-регіонала на два місяці


Печерський райсуд Києва у понеділок, 8 серпня, обрав запобіжний захід колишньому народному депутату від Партії регіонів Володимиру Медянику у вигляді арешту на 60 діб.

Про це з місця події повідомив кореспондент телеканалу 24Таким, чином суд задовольнив клопотання прокуратури щодо запобіжного заходу у повному обсязі.

Нагадаємо, напередодні генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Медяника, якого підозрюють у сприянні створенню «ЛНР» разом із колишнім головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Медяника підозрюють у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР (ст . 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).

Як відомо, Олександра Єфремова затримали в аеропорту «Бориспіль» з квитком на Відень 30 липня. Він підозрюється у заволодінні майном «Луганськвугілля», у створенні терористичної організації «ЛНР» та посяганні на територіальну цілісність України. 1 серпня Печерський райсуд Києва помістив Єфремова під варту до 28 вересня 2016 року.