«Івано-Франківськгаз» почне використовувати “ProZorro"


З 1 серпня ПАТ «Івано-Франківськгаз» приєдналося до електронної системи публічних закупівель ProZorro та оголосило перший тендер на придбання товарів зі стандартною специфікацією. Очікуваний ефект – зниження закупівельних цін не менше ніж на 5%.

Незважаючи на те, що законодавством про закупівлі не регулюються витрати газорозподільних компаній, «Івано-Франківськгаз» з власної ініціативи вирішив  приєднатися до електронних торгів. Для їх проведення в системі ProZorro вибрано майданчик Е-Тендер, який наразі уже використовує НБУ, Міністерство оборони, Держрезерв, Адміністрація морських портів, КМДА і ХМДА, йдеться на сайті ПАТ «Івано-Франківськгаз».

Головною перевагою нової системи закупівель є абсолютна прозора  та публічна процедура придбання товарів, що полегшує контроль за цією сферою діяльності компанії. Адже будь-який учасник торгів у режимі онлайн може подивитися, які підприємства беруть участь у тендері та поставити запитання замовнику.

«Приєднавшись до  нової системи закупівель, розраховуємо на розширення кола постачальників та зниження цін. За попередніми підрахунками, наша компанія при закупівлі через  ProZorro зекономить  5-10%, – каже начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Івано-Франківськгаз» Олександр Баклюков.

За його словами, навіть при використанні найсучасніших інструментів закупівлі, говорити про прибуток при встановлених тарифах на газорозподіл не доводиться.

Наразі підприємство вже оголосило перший тендер на придбання  товару зі стандартною специфікацією – паперу. В процесі підготовки тендери на закупівлю  матеріалів  для ізоляції труб та різьбових з’єднань.

«Система ProZorro  є для нас новою, виникають складнощі у вивченні інтерфейсу електронної площадки.  Тому процес  оформлення тендерів на першому етапі потребує більше часу», – додає Олександр Баклюков.

До кінця року, «Івано-Франківськгаз» планує провести  в електронній системі близько 50 тендерів.