Телефонні шахраї впродовж минулої доби обманули трьох франківців


До Івано-Франківського відділу поліції звернувся 33-річний місцевий мешканець з повідомленням про те, що «банківський менеджер» ошукав його шахрайським способом на 5000 гривень.

55-річна франківчанка перечислила телефонному аферисту 1000 гривень, а ще одного чоловіка «розвели» на 33500 гривень за нібито оформлення на нього документів на право власності будівельної фірми, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як розповів потерпілий у першому випадку, до нього на мобільний телефон зателефонував невідомець. Представившись менеджером "Приват Банку" та, увійшовши в довіру під приводом перевірки установчих даних, шахрайським шляхом, після здійснення усіх необхідних комбінацій, заволодів грошовими коштами із кредитної картки в сумі близько 5 000 гривень.

Ще однією жертвою аферистів стала 55-річна франківчанка. До потерпілої на мобільний телефон зателефонував невідомець, який представився її знайомим та попросив, щоб заявниця позичила йому гроші, «перекинувши» на карточку, а він найближчим часом все поверне. Коли жінка перерахувала кошти в сумі 1000 гривень зв’язок з нібито знайомим пропав.

Цього ж дня до поліції Івано-Франківська звернувся ще один місцевий мешканець.

Чоловік розповів про те, що невідома особа, представившись Ростиславом, увійшовши в довіру шахрайським способом під приводом усної домовленості а саме: реєстрації на заявника будівельної фірми, заволоділа грошовими коштами в сумі 33500 гривень і на зв'язок не виходить.

Поліція звертається до громадян брати до уваги наведені приклади шахрайств та не довіряти незнайомим людям конфіденційну інформацію своїх банківських карток, а також без порад інших членів сім’ї, знайомих, юрисконсультів не проводити операцій із цінними документами на майно.