На Верховинщині проведуть IV кінофестиваль «Тіні забутих предків»


Сьогодні, 5 серпня на Верховинщині проведено організаційну нараду з питання підготовки та організації проведення IV кінофестивалю «Тіні забутих предків».

а нараду були запрошені члени робочої групи, до якої увійшли начальники відділів райдержадміністрації та районної ради, науковці, краєзнавці, голови громадських організацій та інші, інформує прес-служба Верховинської РДА.

В ході наради обговорено ряд питань:

 - сформувати склад оргкомітету;

 - затвердити назву фестивалю, а саме: «Гуцульський кіномистецький фестиваль «Тіні забутих предків»;
 - формат фестивалю;

 - емблема фестивалю;

 - номінації та нагородження;

 - дата проведення та термін фестивалю;

 - склад запрошених кіноакторів і режисерів, місцевих аматорів та очевидців зйомок фільмів, що знімалися у Верховинському районі та ряд інших питань.

 «Гуцульський кіномистецький фестиваль «Тіні забутих предків» повинен охоплювати всі фільми, які знімалися, та і знімаються на даний час, на теренах нашого гуцульського регіону. Продемонструвати для всіх, що Гуцульщина була і є цікавим краєм, якому не має аналогів з його традиціями, звичаями, природніми краєвидами і т.д. І про це говорить той факт, що не тільки в минулому, але і цьому році відознято два фільми. Тобто нашим гуцульським регіоном, як цікавилися раніше так і продовжують цікавитися і по сей день. І це добре, бо ті кіномистецькі роботи будуть проілюстровані, завдяки яким і відбуватиметься реклама нашого мальовничого краю, наших щирих та гостинних, талановитих людей», зазначив голова РДА.