АТО: бойовики поновили обстріли житлових кварталів біля Донецька


Російські окупаційні війська продовжують дестабілізувати ситуацію в районі проведення АТО. Ворог 38 разів відкривав вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України.

З другої години ночі противник поновив обстріли житлових кварталів населених пунктів поблизу Донецька, інформує прес-центр штабу АТО.

Найбільше – 21 випадок застосування зброї супротивником зафіксовано на Донецькому напрямку. Під вогонь 120 та 82 мм мінометів та гранатометів неодноразово потрапили позиції українських воїнів в Авдіївці та Майорську. В Зайцевому ворог порушив Мінські домовленості, двічі відкривши вогонь з важкої артилерії, застосувавши заборонені 122 мм артснаряди. Вогонь з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї противник вів у Невельському та Троїцькому. У Новгородському, окрім цього застосовано БМП. Поблизу Авдіївки зафіксовано вогонь зенітної установки та снайперську пару.

На Маріупольському напрямку було неспокійно на двох ділянках фронту: Красногорівка- Мар’їнка та Гнутове – Широкине, де ворог активно вів мінометний та кулеметний вогонь по опорних пунктах сил АТО. У Широкиному супротивник застосував важку артилерію, а у Мар’їнці БМП. В Красногорівці та Гранітному зафіксовано снайперську активність.

На Луганщині протягом доби спостерігалось відносне затишшя.