Прикарпатські правоохоронці через суд відновлюються на посадах після переатестації


У липні Івано-Франківський обласний адміністративний суд поновив на посаді двох заступників начальника управління внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області.

Обох правоохоронців звільнили згідно висновків атестаційних комісій від 24 грудня минулого року. А саме, через службову невідповідність, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зазначається у Єдиному реєстрі судових рішень, міліціонери не погодилися з висновком атестацйійної комісії та подали звернення до апеляційної атестаційної комісії, які також були відхилені. Тож вони пішли до суду. 

У підсумку Івано-Франківський обласний адміністративний суд постановив повністю задовольнити позови, визнав накази Національної поліції України про звільнення міліціонерів протиправними та скасував їх.

А також  зобов'язав поновити на службі в поліції на посаді заступників начальника управління внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України з 3 лютого 2016 року.

Окрім того, на користь звільнених правоохоронців з Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України стягнули грошове забезпечення за час вимушеного прогулу в сумі 36 ти. 911 грн 16 коп кожному.

Нагадаємо, також не пройшов атестацію і пішов до суду заступник начальника поліції Прикарпаття.