У Франківську суд покарав штрафом землевпорядницю, яка взяла хабар за виготовлення документів


Івано-Франківський міський суд 27 липня засудив працівницю "Івано-Франківського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою" за отримання хабара та призначив їй покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу.

Минулого року голова фермерського господарства "Лучки" звернувся до ДП "Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" із заявою провести розподіл земельної ділянки у Ямниці Тисменицького району, яка йому належить, з присвоєнням окремих кадастрових номерів. Чоловік мав намір передати частину в землі в оренду для відкриття автомийки, пише Курс.

Розгляд заяви було доручено підсудній – керівнику виробничого відділу № 1 Управління комплексних проектно-вишукувальних робіт ДП "Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою".

Підприємець неодноразово звертався до працівниці інституту проханням якнайшвидше виготовити вищевказану землевпорядну документацію.

Так, 13 квітня підприємець через банк оплатив послуги з виготовлення землевпорядної документації. Коли надав копію квитанції, землевпорядниця повідомила, що документи готові. Однак їй потрібно зробити їх копію. Віддала чиновниця документи за 200 доларів та була затримана при отриманні хабара у науково-дослідному та проектному інституті землеустрою.

У суді хабарниця свою вину визнала. Суд визнав її винною за ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди) та призначив їй покарання у вигляді штрафу 17 тисяч гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій представника влади, та посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків, на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на один рік.