За липень прикарпатці здали 150 одиниць незареєстрованої зброї


Такими є результати вже другого цьогоріч місячника добровільної здачі зброї та боєприпасів, що проводився поліцією Івано-Франківщини упродовж попереднього місяця.

Серед добровільно зданих 129 одиниць гладкоствольної та 4 – нарізної мисливської зброї, 1 – нарізної армійських зразків, 16 – холодної зброї, 28 спецзасобів. Також за цей період громадяни здали в поліцію майже 10 тисяч набоїв різних калібрів, 9 снарядів та 2 гранати, інформує прес-служба нацполіції в області.

Зауважимо, що частина зброї, зданої протягом липня, після проведення передбачених законодавством перевірок невдовзі матиме законних власників. Наразі вирішується питання про, так би мовити, легалізацію 33 одиниць зброї. Решта ж буде утилізовано.

Нагадуємо також, що місячник добровільної здачі зброї завершився, але громадяни, які знайшли зброю, бойові припаси, вибухові пристрої, речовини та інші смертельно небезпечні предмети, мають повідомляти про це правоохоронців і так само зможуть уникнути відповідальності згідно ч. 3 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. В іншому випадку порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.