Правоохоронці продовжують вилучати у селян маковий врожай


В ході оперативно-профілактичних заходів поліція щоденно виявляє та знищує макові посіви, які громадяни вирощують на присадибних ділянках, всупереч діючому законодавству.

Нещодавно такі факти виявили в Галицькому районі на присадибних ділянках селян, які вирощували незаконні посіви наркомісних речовин, інформує прес-служба нацполіції в області.

Так, у 78-річної мешканки одного із сіл району працівники Галицького відділення поліції нарахували та вилучили близько 5 000 рослин снодійного маку , а в 87-річної – понад 200 рослин, які вони вирощували, як пояснили, для власних потреб.

Весь врожай нарковмісного зілля правоохоронці вилучили і направили на дослідження.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження згідно ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин), що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.