10 кроків до популярності Pokemon Go


Популярністю покемони завдячують історії Джона Ханке, якому знадобилося 20 років наполегливої ​​праці, щоб створити гру Pokemon Go.

Цього тижня додаток Pokemon Go побив всі рекорди: більше 10 мільйонів завантажень протягом першого тижня, більше щоденних активних користувачів, ніж у Twitter; в додатку люди проводять більше часу, ніж в Facebook, Snapchat, Instagram і WhatsApp, пише Знай з посиланням на  "Delo.ua".

Для такої масової "істерії" потрібно було пройти багато етапів. До вашої уваги 10 кроків Джона Ханке на шляху до популярності гри:

Етап №1

У 1996 році студент Джон з друзями створив свою першу в світі 3D онлайн-гру Meridian 59, яку потім продав компанії 3DO і сконцентрувався на своїй головній пристрасті - роботі з онлайн-картами.

Етап №2

У 2000 році Джон Ханке створив Keyhole - першу онлайн-карту світу, засновану на 3D GPS-навігації.

 

 

Етап №3

У 2004 році Google купує Keyhole і перетворює його за допомогою Ханке в те, що тепер відоме як Google Earth.

Етап №4

Джон Ханке з 2004 по 2010 рік керує командою Google Geo, з якої створює Google Maps і Google Street View. За цей час він збирає команду, яка пізніше створить Pokemon Go.

Етап №5

У 2010 році Джон створив Niantic Labs. Стартап фінансувався Google, а його метою було "досліджувати перетин між мобільними додатками, геолокації і розвагами".

Етап №6

У 2012 році Ханке створює першу мобільну онлайн-гру, засновану на картах, - Ingress. "Я дивився, як телефони стають все більш і більш потужними, і я думав, що прийде час, коли ми зможемо зробити дійсно дивну пригодув реальному світі на основі гри", - прокоментував Джон.

Етап №7

У 2014 році Google і The Pokemon Company об'єдналися для створення інтерактивної гри, яка дозволить людям знаходити покемонів на картах Google.

Етап №8

Ханке вирішив розробити Pokemon Go на основі вже створених користувачами Ingress місць зустрічей і міських пам'ятках. Крім того нововведеням були тренажерні зали для покемонів.

Етап №9

Джон залучає $ 25 млн від Google, Nintendo, The Pokemon Company і ряду інших інвесторів, щоб збільшити команду і запустити гру Pokemon Go вже в 2016 році.

Етап №10

6 липня 2016 Джон Ханке і його команда запускають гру Pokemon Go в США, Австралії і Новій Зеландії. З моменту свого запуску ціна акцій Nintendo зросла на $ 12 млрд, а додаток заробляє більше $ 2 млн в день.

Нагадаємо, нова гра для смартфонів Pokemon Go відкриває людям корисні властивості. Через неї гравці змушені бігати по містах і, таким чином, втрачати калорії.