На Прикарпатті засудили поліцейських, які кришували бордель


Колишні правоохоронці, бажаючи незаконно збагатитися, покривали діяльність одного із закладів Івано-Франківська, де надавалися послуги інтимного характеру.

Під час отримання чергової «винагороди» вони були затримані співробітниками внутрішньої безпеки поліції.

Обласним УВБ була отримана оперативна інформація щодо двох працівників поліції, які, займаючи певні посади, вимагали у 40-річної львів’янки грошові кошти.

Як з’ясувалося, жінка відкрила в Івано-Франківську масажний салон, в якому клієнти за додаткову платню могли отримати і сексуальні послуги. Полісмени замість того, щоб притягти порушницю до відповідальності, вирішили самі злочинно підзаробити. Власниця салону повинна була щомісяця приносити їм суму у розмірі 10 тисяч гривень.

Протягом березня-квітня 2016 року два капітани поліції справно отримували бажані конверти з відповідними «гонорарами». Однак, на цьому їхній «бізнес» закінчився. Наступного місяця, під час одержання чергової партії грошей, поліцейських затримали працівники внутрішньої безпеки поліції у Івано-Франківській області.

Слідчим відділом затриманим було оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Затриманих за рішенням суду було взято під варту.

Наразі вироком Івано-Франківського міського суду колишніх працівників поліції визнано винними та призначено покарання – 6 місяців арешту з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України