У Львові на хабарі затримали депутата облради від «Самопомочі»


Правоохоронці затримали на хабарі завідувача хірургічного відділення 8-ї клінічної лікарні Львова, депутата Львівської облради від «Самопомочі» Василя Савчина.

Працівник департаменту захисту економіки Нацполіції Львівщини Михайло Тесля підтвердив ZAXID.NET, що правоохоронці викрили в отриманні хабара завідувача хірургічного відділення однієї з лікарень Львова. За його словами, йдеться про 500 доларів, які медик вимагав за оформлення документів.

Працівники Управління захисту економіки та слідчі поліції затримали медика у приміщенні лікарні. Він щойно одержав від пацієнтки 350 доларів США. Окрім цих коштів, поліцейські також вилучили 100 доларів, які лікар отримав раніше.

Як інформують правоохоронці, лікар вимагав 500 доларів у вигляді «благодійного внеску» за надання громадянці медичних послуг. Сума включала прийняття на лікування у медичний заклад, проведення хірургічної операції та оформлення відповідної лікарської документації. У разі відмови лікар запевнив, що медичної допомоги чекати не слід.

Медика затримали у приміщенні лікарні, він щойно одержав від пацієнтки 350 доларів

Головний лікар цього закладу Василь Обаранець підтвердив, що на території лікарні Нацполіція Львівщини проводить слідчі дії, але відмовився говорити про це детальніше. У цій лікарні завідувачем хірургічним відділенням працює депутат Львівської облради Василь Савчин.