62 дітей пільгових категорій з Прикарпаття відпочивають в Криму


Впродовж 19-20 жовтня 2013 року управлінням сім’ї і молоді департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації забезпечено направлення в оздоровчі заклади цілорічної дії МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» 62 дітей пільгових категорій на тематичні оздоровчі зміни «Завтра починається сьогодні» і «Моя маленька Батьківщина» відповідно.

Зокрема, 33 дітей, з 20 жовтня по 09 листопада цього року, оздоровлюватимуться в МДЦ «Артек» на Х тематичній зміні «Завтра починається сьогодні», з яких 3 – це учасники Форуму юних залізничників, 1 – учасник Всеукраїнського фестивалю дитячих засобів масової інформації «Артек плюс».

         «Завданням цієї «артеківської зміни» є участь дітей у конкурсі малюнків «Країна, яку збудуємо ми!», культурологічній акції «Майбутнє починається сьогодні», а також в різноманітних спортивних конкурсах, зокрема: з баскетболу, артболу, гри в шахи, настільного тенісу, кульової стрільби, боротьби», – розповів директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сергій Дерев’янко.

 

З 21 жовтня по 10 листопада 2013 року, 29 дітей, 10 з яких діти-переможці Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна – очима дітей», оздоровлюватимуться на ХІ тематичній зміні в Українському дитячому центрі «Молода гвардія».

        

Довідково

         Станом на 21 жовтня 2013 року в державні заклади цілорічної дії, що розташовані в АР Крим та м. Одеса за сприяння Міністерства соціальної політики України на оздоровлення та відпочинок направлено 853 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки (МДЦ «Артек» - 503 дітей, УДЦ «Молода гвардія» - 350 дітей).

У 2012 році до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» направлено на тематичні оздоровчі зміни 1281 дитину пільгових категорій (МДЦ «Артек» - 869 дітей, УДЦ «Молода гвардія» - 412 дітей).

Порядок підбору та направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода гвардія» регулюється наказами Міністерства соціальної політики України від 20.03.2012 року № 153, № 154.