Міський голова Івано-Франківська зробив заяву з приводу обшуків на водоекотехпромі


Сьогодні зранку на комунальному підприємстві “Водоекотехпром” почалися обшуки.

Представники Національної поліції навідалися й додому до директора “Водоекотехпрому” Миколи Саєвича.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зробив заяву з цього приводу.

"Свого часу “Водоекотехпром” отримав позику від Світового банку в розмірі 10,9 мільйонів доларів США для покращення якості питної води та очищення каналізації.
Пам’ятаю, як Микола Броніславович писав подання на заступника міністра з питань євроінтеграції (він виступав координатором проекту) в Генеральну прокуратуру. Прокуратура мала звернути увагу на дії, координатора, який блокував розрахунки за контрактами, а відтак підприємство протермінувало оплату та вчасно не виконало свої зобов'язання. Тоді питання вирішилося завдяки втручанню Світового банку.
Чи треба пов’язувати ці дві події, вирішувати кожному особисто.

Нещодавно я брав участь у зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з міськими головами з питань розвитку місцевого самоврядування у Києві. Під час зустрічі висловив свою чітку позицію та думку мешканців нашого міста стосовно планового підвищення тарифів. На жаль, що я був єдиним міським головою, який підняв це питання…

Чому я згадую про це, тому що як міський голова буду дбати про місто та відстоювати інтереси іванофранківців, навіть попри можливий тиск", - підкреслив очільник Івано-Франківська.