На Прикарпатті вийде книга із гуцульською прозою Івана Франка


Літературна агенція «Discursus» готує до видання книгу із підбіркою гуцульської прози Івана Франка «Терен у нозі». Видання присвячене 160-річчу від дня народження та 100-річчу від дня смерті Івана Франка.

До книги увійдуть оповідання «Терен у нозі», «Гуцульський король», «Як Юра Шикманюк брів Черемош» та повість «Петрії й Довбущуки», пише ZAXID.NET

«Наше видавництво розташоване у селі Брустури Косівського району, тобто, це є Гуцульщина, тому й не дивно, що вирішили видати Франкові твори відповідної тематики. Ще важливо, що ці твори не надто відомі й не надто тиражуються, але мають літературну цінність, тому варто про них знати і їх читати», - розповів директор видавництва Василь Карп’юк.

У видавництві планують видати книжку до Форуму видавців, який відбудеться 15-18 вересня у Львові.

Дизайн обкладинки розробила Тетяна Боднар

Загальний кошторис видання 1 000 примірників книги у твердій обкладинці складає 48 000 грн. Щоби отримати змогу видати книгу більшим накладом, видавництво звернулось до меценатів та партнерів. Одним з перших, хто підтримав вихід книги із гуцульською прози Івана Франка став львівський юрист Олексій Яновський.

«Просто якщо не знайдеться достатньо меценатів, то тираж буде менший, а цього дуже не хотілося б. Натомість, якщо вдасться зробити більший тираж, то це і здешевить вартість книжки в продажу. В підсумку має бути красива книжка на пухкому папері в твердій обкладинці. Крім того, ми зможемо частину книг віддати в бібліотеки», - каже Василь Карп'юк.

Зазначимо, що видавництво «Discursus» є партнером соціального проекту «Одну купуєш – одну даруєш», в рамках якого видавництво протягом літа передає до бібліотек, волонтерам, громадським організаціям та у зону АТО таку саму кількість примірників книг, скільки у них купують.

Підтримати видання книги можна, зв'язавшись з видавництвом через їхнюсторінку у Facebook.

Реквізити для перерахунку коштів:
Одержувач ТОВ «Дискурсус»
р/р 26007395396
МФО 380805
В АТ «Райффайзен Банк Аваль» в м. Києві
ЄДРПОУ 38336128
Призначення: благодійна допомога

Або картка ПриватБанку:
Одержувач: Карп’юк Василь Іванович
Номер картки: 5168 7553 6612 7567