Майже 1,6 млн. гривень донарахували податківці Івано-Франківщини за порушення при торгівлі алкоголем та тютюном


Фахівці Головного управління ДФС в Івано-Франківській області з початку року провели 147 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

В ході проведення контрольно-перевірочних заходів виявлено 63 порушення вимог чинного законодавства у сфері обігу зазначених підакцизних товарів.

Зокрема, виявлено 21 факт торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, 12 фактів торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін, 13 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, 12 фактів реалізації алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку, 3 факти реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування та по одному випадку продаж тютюнових виробів з полиць самообслуговування та роздрібна торгівля тютюновими виробами поштучно.

Крім того, за продаж алкоголю та тютюну особам, які не досягли 18 років анульовано 10 ліцензій.

Загальна сума застосованих фінансових санкцій до суб’єктів господарювання-порушників законодавства  складає 1 млн. 596 тис. гривень.