Сили АТО відбили атаки диверсантів під Мар'їнкою та Авдіївкою, бойовики зазнали втрат – штаб


Українські бійці вступили у вогневий контакт з диверсантами та завдавши їм втрат змусили відступити.

За минулу добу російські окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО, зокрема, 29 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 27 на Донецькому та 5 на Луганському напрямках. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, передає Тиждень.ua.

«Під Талаківкою на Маріупольському напрямку ворог застосував 122 мм артилерію та 120 мм міномети. Крім цього, використовував 120 мм міномети поблизу Водяного і Красногорівки. У Мар’їнці ДРГ противника двічі намагалися захопити наші опорні пункти. О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань до позицій наших військ. У відповідь українські захисники застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Зазнавши втрат ворог відступив. Згодом, о 19.20 ще одна спроба російських окупаційних військ підступно атакувати укріплення Сил АТО під Мар’їнкою також закінчилась для них поразкою. Крім цього, на Приазов’ї противник вів вогонь з 82 мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів», – йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку, згідно з текстом, неспокійно було в Авдіївці, де ворог бив по українських захисниках із 122 мм самохідних установок, 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. «Також, вчора близько 17.10 в Авдіївці ДРГ противника кількістю до 8 осіб намагалася штурмувати наш спостережний пост. Наші бійці вступили у вогневий контакт з диверсантами та, завдавши їм втрат, змусили відступити», – сказано в тексті.

Крім цього, 120 мм міномети ворог застосував під Троїцьким, 82 мм міномети – в Опитному та Невельському, а гранатомети – в Новгородському та Луганському.

«На Луганщині противник вів вогонь із різних видів зброї по наших укріпленнях у Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці та Лопаскиному», – зазначають у штабі.

Як повідомлялося, за день 25 липня в районі проведення АТО ворог 20 разів обстріляв позиції українських військ.