"Реставраційні" роботи на франківському пивзаводі ведуться без документів?


На початку липня ініціативна група «Врятуємо старий Івано-Франківськ. Пивзавод» збирала прес-конференцію, щоб розповісти про подальші дії щодо захисту пам’ятки архітектури.

Тоді активісти підготували і направили до Мінкульту звернення щодо робіт, які ведуться на солодовому цеху. У листі ініціативна група просила припинити всі роботи на пам’ятці та перевірити, що там насправді відбувається, оскільки управління культури запевняє, що все добре проте жодної документації не показує, пише Бліц-Інфо.

Окрім того активісти "Поступового гурту франківців" направили лист в обласну прокуратуру щодо порушення права на доступ до інформації. На такі радикальні дії людей змусило повне ігнорування з боку Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області. Адже ДАБІ понад місяць не відповідало на запит актиивістів щодо реставраційних документів на приміщення солодового цеху. 

Як виявилося чиновники не просто так так затягують час. За словами начальника відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА Андрія Давидюка, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації досі не розглядало проект реставрації солодового цеху пивоварні, адже раніше було лиш представлено реставраційне завдання на реставрацію.

"Сьогодні проект реставрації, реставраційне завдання перебуває на погогдженні департаменту містобудування та архітектури міськвиконкому м, Івано-Франківська після чого буде передано для погодження Міністерству культури України", - зізнався  Давидюк в соцмережі.

Отже, виходить що кілька місяців роботи на пам'ятці архітектури державного значення ведуться без жодних погоджень і документів. А побачити реставраційні документи громадськість зможе тільки коли Міністерство культури розгляне їх і поверне в управління. 

Нагадаємо раніше, кореспонденти Бліц-Інфо писали, що після реставрації в приміщенні солодового цеху буде міні-броварня, торговий центр та офіси.