Покемони в Україні. Ляшко - "Гей, скотиняки, ви де!?"


Рух на Хрещатику заблокований, нардепи розбіглися коридорами парламенту, а біля музеїв – шалені натовпи

Depo.ua спробував передбачити, що коїтиметься в Україні, коли наразі вже культовий додаток Pokemon Go вийде у нас.

Зазначимо, що наразі реліз Pokemon Go відбувся лише в Австралії, США та Новій Зеландії, але шаленіють по жовтих монстриках в усьому світі.

Користувачі примудряються "обманювати" програму, вказуючи при реєстрації одну з вищеназваних країн і таким чином починають полювати за норовливими істотами.

Наразі в Україні з покемонами вже встигли засвітитися деякі політики: так, істот відшукали у кабінетах губернатора Валерія Головка і його зама Андрія Песоцького. 

Втім, у США лихоманка значно потужніша, адже для них наразі все просто і не треба мудохатися з хитрощами при встановленні програми. Не більший ажіотаж очікується і в Україні. Точно дата релізу невідома, автори іграшки обмежуються загадковим "найближчим часом". Але у нас вже готуються до атаки монстриків.

Так, наразі Україні відкрили вакансію експерта по Pokemon Go. Вимоги – досвід гри, 500 спійманих монстриків, серед яких принаймні 20 рідкісних. Зарплатню обіцяють солідну – 25 тис. грн.

Depo.ua уявив, що чекає на Україну, коли шлюзи для покемонів нарешті будуть відкритими.

Отже, Хрещатик посеред тижня став у заторах. Непосвячені шепочуться: мовляв, напевно, знову їде якась шанована делегація. Щонайменше - Трюдо. Але все не так. Просто водії десяти машин дізналися, що на узбіччі замаячив рідкісний покемон Чарізард, кинули автівки прямо посеред дороги і вирушили на пошуки.

Хоча у Національному художньому музеї немає виставки Гої, натовп у будень активно штовхається біля входу. У шпарині дверей копошаться  п’ятеро покемонів, а кандидатів на звірят – зі дві сотні. Потім у ЗМІ, звісно ж, з'являються світлини з пафосними заголовками "Інтерес українців до образотворчого мистецтва зріс у сотню разів".

Ще більший натовп біля парламенту. Налякавшись, нардепи навіть звеліли посилити охорону. Найвинахідливіші покемономани махають перед охоронцями фейковими посвідченнями і слізно благають запустити хоча б на п’ять хвилин.

З самої сесійної зали доноситься колоритно-розпачливе: "Гей, скотиняки, ви де?". Лідер радикалів Олег Ляшко зібрався вкотре забарикадувати трибуну, але поплічників не дорахувався. Вони вже у коридорах, на хвості у покемонів. Там наразі не проштовхнутися, тому дістатися до своїх місць – справжній квест.

Зате до Ляшка підійшов нардеп з БПП Олег Барна і почав кланятися. "Без букета", - полегшено зітхнув радикал, але за свої причандалля занепокоївся. Втім, виявилося, цього разу Барна з добрими намірами – просто намагається "зняти" з політичного супротивника жаданого монстрика.

А наступного дня зникає сам Ляшко. У ЗМІ пишуть, гайнув дивитися, як живе вже мирний схід України. Однопартійці кивають: він у нас молодець, без діла не сидить. Насправді ж Ляшко таки завантажив  Pokemon Go провідав, що у Слов'янську повно неляканих покемонів, і вирушив на полювання. Але… під носом у політика їх перехопив Володимир Парасюк.

Засмутився Ляшко і пішов плакатися до Тимошенко. Втішає Юлія Володимирівна: "Не печалься, ми таких гавриків ще з тисячу наловимо". 

Мера Києва Віталія Кличка покемони остаточно збили з пантелику, як же ж у них не заплутатися. А соцмережі тому й раді...

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 1

 

Юрій Луценко на кілька днів припинив ловити злочинців і теж зосередився на покемонах. "Сьогодні генпрокуратура затримала двадцять монстриків", - випадково написала прес-секретар політика у релізах для ЗМІ. За голову взялася, коли було вже пізно. 

МВС покращило статистику за рахунок дрібних "злодюг", але Аваков на всю країну хизуватися не став. Просто люди самі стали у чергу біля Лук'янівського СІЗО. Бачте, в камері десять рідкісних істот, а гравців туди не пускають. Кажуть, то виключно для порушників.

От передні ряди і починають гучно лаяти поліцейських, та й тицяти їх під бік. Стоять стражі з кам’яним обличчям годину, дві, аж під вечір не витримують. Ловці покемонів вже у камері, щасливі і усміхнені.

Самі поліцейські хутко доводять, що можуть добиратися у потрібне місце набагато швидше, ніж раніше. Особливо ж, якщо біля місця злочину вже зібралася зграйка потворок…

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 2

 

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 3

 

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 4

 

 

Покемони в Україні. Ляшко -

 

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 5

 

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 6

 

Особливо ж вразили покемони бойовиків. Сепаратистам "ЛНР" здалося, що монстрики надто схожі на їхніх кремлівських кумирів. "Цей скидається на Путіна, треба таких побільше, будемо ввечері милуватися і чолом бити", - пішов заклик по підрозділах.

Долетіла тема і до Плотницького. Ніч-день не спить, бігає, під кущі заглядає. Дивиться знай, на смартфон, а навкруги – ні. Так і добіг до лінії розмежування, потрапивши прямо в руки українських бійців. Потім ще довго базікали, мовляв, Чарізарда у додаток навмисне заселила СБУ, аби таки відловити ватажка.

 

Покемони в Україні: Як божеволітиме країна в погоні за монстрами - фото 7