Спецоперації в Єревані: поліція взяла під контроль всі магістралі


У рамках спецоперації в Єревані, яка проходить у зв‘язку з захопленням будівлі поліції міста, поліція взяла під контроль всі автомагістралі.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на Sputnik Armenia.

"Севанська траса в районі міста Абов‘яна закрита, щоб в столицю Вірменії не в'їхало багато людей. До Єревана можуть проїхати лише окремі автомобілі. Проте в цілому поліція перешкоджає проникненню людей в Єреван для запобігання безладдю. На даний час правоохоронні органи закрили також всі дороги, що ведуть в громаду Еребуні", - йдеться в повідомленні.

За різними даними, всі автотраси і дороги на території Вірменії знаходяться під контролем поліції. Правоохоронці зупиняють і перевіряють всі підозрілі автотранспортні засоби.

Як розповідають очевидці, на трасі Єреван-Аштарак поліцейські зупиняють вантажівки, а також автомобілі, що перевозять багато людей.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня група озброєних осіб захопила будівлю поліції і внутрішніх військ, вимагаючи звільнити координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Засновницький парламент" Жирайра Сефіляна, який знаходиться під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

У результаті захоплення озброєними людьми поліцейської дільниці в Єревані один офіцер загинув, ще двоє поранені.

Під час операції спецназу були звільнені двоє з вісьмох заручників, які утримуються в поліцейській дільниці.

РНБ Вірменії заявляє, що вірменські правоохоронці повністю контролюють ситуацію і стежать за громадською безпекою.