Активісти вимагають накласти вето на скандальні будівельні рішення міськради


Після завершення прес-конференції активісти пішли до міської ради, щоб передати спільно напрацьоване рішення міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу.

Нагадаємо, під час сесії у п'ятницю міська рада у кількості 28 депутатів від різних фракцій, серед яких представники фракцій БПП "Солідарність", "УКРОПу", "Свободи", "Самопомочі" та "Батьківщини" підтримали кілька скандальних будівельних рішень.

Як виявилося, міський голова поїхав у відрядження до Тернополя, а саме на семінар для Ресурсних центрів підтримки ОСББ з питань чистої енергії та їхніх партнерів. Тож активісти озвучили вимоги заступникам міського голови Миколі Вітенку та Олексію Кайді. На зустріч також запросили головного архітектора Дмитра Нижника, керівника управління земельних відносин Кирила Обладана та фінвідділ, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Так, активісти вимагають протягом двох тижнів скликати позачергову сесію та скасувати три рішення. А саме, щодо розробки детального плану територій на Макогона – Промисловій, будівництва на Ціолковського та створення КП «Муніципальна варта»,

Останній пункт здивував заступника міського голови Олексія Кайду. Мовляв, в інших містах варта працює та показує непогані результати.

"Ми пропонували відправити рішення на доопрацювання, адже воно є незаконним – суперечить ст. 222. Мова йде про складання протоколів", - акцентував голова ГС "Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО" Тарас Шпук.

Як відомо, ця структура має боротися зі злочинністю та незаконними МАФами. Закон "Про Муніципальну варту" для охорони громадського порядку у першому читанні Верховна Рада прийняли у травні.

Також присутні обговорили питання забудови у районі Промислової. Активісти вкотре наголосили про те, що жодних громадських слухань не проводилося. 

Водночас головний архітектор Дмитро Нижник запевних присутніх, що громадські слухання проводилися двічі. На перші завітали двоє чоловік, а на другі, у лютому – тільки працівники харчосмакової фабрики. Архітектор наголосив, що зараз мова йде про дві різні земельні ділянки. Одна - харчосмакової фабрики, а інша - колишнього асфальтного заводу.

Натомість керівник управління земельних відносин Кирило Обладан розповів, чому продовжили договір фірмі, що перебуває на стадії банкротства. Мова йде про будівництво на Ціолковського. Чиновники розповідають, що згідно закону не можна розділити землю, а договір поновили через те, що були звернення людей, які вже купили там квартири. Що стосується розірвання договору з забудовником, то це зробити було неможливо. 

Тим не менш Андріїв вкотре озвучив пропозицію учасників АТО про розподіл ділянки. Мовляв, частинку території де не завершене будівництво віддати забудовнику, а решту – під соціальне житло для ветеранів АТО.

Наостанок представники громадськості вимагали, щоб мер ветував рішення та скликав позачергову сесію. В іншому випадку активісти пообіцяли оголосити мирний протест.