Гуцульщина має стати брамою для подорожуючих з Європи, - Руслана


Відома українська свівачка Руслана поділилась своїм баченням розвитку туристичного потенціалу на Прикарпатті і в Україні зокрема.

Як зауважила відома уродженка Прикарпаття на своїй сторінці в мережі, під час поїздки в Карпати вона багато спілкувалася з місцевими жителями щодо проблем і перспектив розвитку краю.

"Хочу з вами поділитися деякими думками, які, зокрема, висловив під час нашої зустрічі Yaroslav Zelenchuk", - написала зірка.

Тож,  головним чинником розвитку регіону (Верховинщина, Косівщина, Путильщина, Яремчанщина), на думку Руслани та місцевих жителів, може стати дорога на Румунію, яка б духовно об'єднала та відновила тисячолітнє спілкування гуцулів України і Румунії. За даними 1992 року в Румунії проживало 65764 українці.

Гуцульщина як пограниччя слов'янського та латинського світів cтала б своєрідною брамою для подорожуючих в Україну (їй можливо б було дати якусь цікаву назву на кшталт - "Волосько-Словянський шлях (плай)". За умови реалізації проекту транзитний шлях з Києва до другого за величиною міста Румунії Клуж-Напока скорочується на 120 кілометрів.

Це ворота в Європу для Івано-Франківської області, яка є чи не єдиною прикордонною областю України, що не має прикордонного переходу. 

Це розвиток туризму, який необхідно базувати на автентичній культурі, традиціях та екології Гуцульщини. 

Якщо зробити таку дорогу, то проходити вона буде через мальовничий перевал Присліп з видом на весь Чорногірський хребет, Чивчинські та Гринявські гори, Мараморошський масив та частину Роднянських гір.

Це у свою чергу:

1. Дозволить зберегти Верховинський район, найвисокогірніший райн України як територіальну одиницю.
2. Залучити міжнародні інвестиції.
3. Зберегти традиційні форми господарювання (полонинське господарювання, збиральництво, різьба по дереву, мосяжництво, ткацтво, чинбарство, боднарство та ін.).
4. Зберегти духовну культуру Гуцульщини (музика, співи, танці)
5. Убезпечити регіон від екологічної катастрофи (масові рубки, вбивча міні-гідроенергетика)
6. Дасть поштовх для розвитку всіх категорій, задіяних в обслуговуванні туристичного бізнесу.