Прикарпатець спочатку поцупив мопед, а потім повернув його


Заява про крадіжку двоколісного транспортного засобу надійшла до правоохоронців Галицького відділення поліції. Місцевий житель виявив вранці пропажу з власного господарства мопеда «Дефіант-125».

В ході проведення слідчо-розшукових дій працівники поліції оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився 28-річний односельчанин потерпілого.

Як з’ясували правоохоронці, ввечері чоловіки разом дивилися по телевізору футбольний матч, коли господар заснув, гість скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає, викрав скутер. Коли дізнався, що його розшукують правоохоронці, зловмисник злякався та вирішив непомітно повернути мопед власнику. Уже вранці мопед стояв біля воріт. Однак уникнути відповідальності за скоєне йому не вдасться.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років. Інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.