6 причин прокидатися о шостій ранку


Ви, напевно, вже не вперше читаєте про те, як корисно рано вставати. Але знати і робити, найчастіше, різні речі.

Саме тому нам складно поліпшити своє життя. Однак для тих, хто жадає успіху, немає нічого неможливого. Просто дайте собі обіцянку почати не з Нового року і не з понеділка, а із завтрашнього ранку, і виконайте її. Для цього є шість важливих причин, пише lovelylife

1. Кращий час для установки мети

Деякі люди безцільно проживають своє життя, бо не знають, чого саме хочуть. А якщо і знають свою мету, то згадують про неї зрідка, похапцем, поміж щоденними справами. Але якщо взяти собі за звичку нагадувати про мету свого життя щоранку, то вона весь день буде з вами, і ви будете чітко розуміти, для чого вчитеся новому, працюєте, вдосконалюєтеся. Виділивши час на установку і нагадування про свою мету, не зайвим буде виділити час і на її досягнення. Ранок – чудовий період, щоб нагадати собі про досягнення, успіхи та способи досягнення цілей, це час, щоб похвалити себе.

2. Розпорядок дня

Дайте собі час на складання правильного розпорядку дня. Чим він досконаліше, тим успішніше пройде, а ви станете більш продуктивним.  Коли ви з ранку вже нагадали собі про мету, буде простіше скласти такий розпорядок дня, який наблизить вас до її досягнення.

3. Розминка

У більшості людей, які не займаються спортом, є популярна «відмазка» – немає часу. Після важкого робочого дня нам хочеться швидше доповзти до будинку, там вечеря, серіал – і в ліжко. Де вже тут знайти час на спортзал, басейн або хоча б прогулянку в парку. А коли ви прокинетеся в 6 ранку, то знайдеться час не тільки на домашні вправи, але й на повноцінний візит в спортзал. Ранкова розминка сприяє виробленню ендорфінів – гормонів гарного настрою. Розминка вранці допоможе вас бути здоровішим і наповнить силами на весь день.

4. Сніданок

Хто з нас не чув, що сніданок пропускати не можна, адже це найважливіший прийом їжі за день? Але ми вибігаємо на роботу, ледве встигнувши випити кави, і повноцінно снідаємо хіба що у вихідні. Так що прокидайтеся в 6 ранку, і ваш організм скаже вам спасибі за правильний режим. Дослідження довели, що від повноцінності сніданку залежить робота травної системи і здоров’я в цілому.

5. Беріть приклад з успішних людей

Джек Дорсі, засновник Твіттера, сказав в одному інтерв’ю, що прокидається о 5.30 щодня і проводить ранок, займаючись пробіжкою або медитацією. Тім Кук, нинішній глава Apple починає роботу вже о 4.30 ранку! Сер Річард Бренсон, засновник корпорації Virgin Group, що включає в себе близько 400 компаній різного профілю, також має звичку рано вставати: він прокидається раніше 6 ранку, щоб розім’ятися і поснідати, перш ніж почати роботу.

6. Будьте попереду всіх

Люди, які рано прокидаються, стають більш впевненими, їх часто відвідують нові ідеї і вони сповнені енергією. Поки інші ще сплять, ви вже втілюєте свої мрії в реальність. Розібравшись з важливими справами якомога раніше, ви заряджаєте себе позитивом до кінця дня, знижуючи рівень стресу.

Прокидаючись в 6 ранку, ви набагато продовжите своє життя, адже це 16 додаткових годин на тиждень, 70 годин на місяць, 840 – на рік! Вибирайте самі – спати або жити повним життям.