Франківські патрульні затримали чоловіка, що зустрів їх лайкою


Патрульна поліція Івано-Франківська склала адмінпротокол на чоловіка, який викликав поліцію, але так і не зміг пояснити навіщо.

У ніч з 8 на 9 липня на 102 надійшло повідомлення від чоловіка, що до нього телефонує знайома дівчина і погрожує його дружині. Патрульні приїхали на виклик, кілька хвилин почекали під під'їздом, бо заявник двері їм не відчиняв, а на телефон не відповідав, інформує прес-служба патрульної поліції ІФ.

Згодом з під'їзду вийшов чоловік і з нецензурною лайкою накинувся на поліцейських. Дійство це тривало з півгодини, під час чого патрульні наголошували заявнику, що той своїм криком і нецензурною лайкою порушує громадський спокій.

Патрульні вирішили відвезти чоловіка у міськвідділ поліції, щоб скласти на нього адмінматеріали за ст. 173 КУпАП. Під час поверехневої перевірки чоловіка перед тим, як посадити його в автомобіль, той подзвонив комусь і сказав "тут ваші працівники щось намагаються мені підкинути". Заборонених предметів при собі чоловік не мав.

У міськвідділі затриманий розповідав, що випив 4 бокали пива, а патрульні "не на того натрапили". Вимагав викликати йому адвоката, оперативників, прокуратуру, розповідав, що викликличе СБУ. Потім зателефонував у швидку і розповів, що його болить серце, бо патрульні загнали його в кут. Згодом сказав, що він не замкнув квартиру і звідти в нього вже пропали ноутбук і дорогий телевізор

На місце пригоди приїхали адвокат і медики. Та від медичної допомоги чоловік спочатку відмовився. Згодом у приміщення забіг чоловік, який представився волонтером АТО й розповів, що патрульні мають "прощати" волонтерам, бо вони це собі "заслужили".

Поліціанти завершили оформлення адмінматеріалів за хуліганство тавідпустили чоловіка, однак той ще близько години знаходився на території міського відділу поліції, "шукаючи справедливості".