Шахрай обдурив прикарпатця на 35 тисяч гривень


Громадяни, при спілкуванні із невідомими особами, які представляються в основному співробітниками банків, торгових підприємств й поліцейськими, беззастережно довіряють: надають повні анкетні дані, номери сім-карток мобільних операторів, рахунки, тощо що працює на руку злочинцям.

Саме така причина привела чергову жертву, 52-річного мешканця району із заявою про зникнення з його карткового рахунку грошей до Богородчанського відділення поліції. Чоловік розповів, що напередодні на його мобільний телефон подзвонив невідомець, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілим, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом заволодів його коштами в сумі 34 669 гривень, пише прес-служба управління Нацполіції області.

За цим фактом правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи для встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Працівники поліції в черговий раз нагадують: не довіряйте телефонним аферистам, які зловживаючи всіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на чужих пожитках.