Управління транспорту Івано-Франківська прозвітувало чим займалося півроку


Начальник новоствореного управління транспорту та зв’язку прозвітував про роботу від початку 2016 року.

Загалом, за його словами в новоствореній маршрутній мережі на сьогодні працює 224 автобуси на 31 маршруті та 35 тролейбусів в робочі дні на восьми маршрутах.

Окрім того Управління провело 2 конкурси на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Наприкінці серпня буде проведено конкурс ще на два лоти, у зв’язку із невідповідностями в документах, які були подані претендентами.

З часу впровадження нової маршрутної мережі, в неї вносилися деякі корективи. Зокрема на п’яти маршрутах було збільшено кількість транспортних засобів для обслуговування маршруту, ще деякі маршрути отримали зміни у вигляді коригування схеми руху.

Окрім того від початку роботи управління було  складено 42 акти щодо різних порушень перевізниками умов Договору. Результатом є те, що перевізниками до міського бюджету сплачено більше, ніж 15 тис. грн. штрафних санкцій. Це є прецедентом для України, оскільки в жодному місті приватних перевізників за порушення умов Договору не штрафують. Також за систематичні порушення, рішенням виконавчого комітету було розірвано Договір з одним із перевізників по цілому лоту (а це одразу три маршрути).

Якщо раніше щодо громадського транспорту скарги можна було подати тільки в письмовому вигляді або по телефону, то тепер це робиться набагато швидше та зручніше – в офіційній спільноті Управління в Фейсбуці працівники оперативно реагують на кожний допис мешканців, також щодня служба оперативного реагування 15-80 передає прийняті нею звернення, які теж опрацьовуються. Все це дозволяє якомога швидше усунути виявлені пасажирами недоліки та в подальшому намагатися уникнути цього.

Реагуючи на звернення та скарги пасажирів працівниками управління була проведена робота з перевізниками, результатом якої було притягнення до дисциплінарної відповідальності 6 водіїв та звільнено 6 водіїв. 

Корисним нововведенням є те, що віднедавна за допомогою системи GPS-моніторингу громадського транспорту, мешканці можуть побачити, які транспортні засоби на певному маршруті призначені для перевезення маломобільних груп населення та, власне, місцезнаходження цих транспортних засобів.

Варто зазначити, що Управління розробило інформаційні картки єдиного зразка з основною інформацією про перевізника – його найменування, контактні його контактний телефон та Управління транспорту та зв’язку. Працівники власноруч в позаробочий час, ввечері на базах у перевізників, у всі автобуси розміщували ці інформаційні картки. Також в автобусах розміщено  інформацію про перелік пільгових категорій населення, які мають право на безоплатний проїзд в міському транспорті.

З 12 квітня 2016 року управлінням організовано перевезення до садово-городніх масивів за  напрямками : Вокзал – Автоливмаш - ДБК (сади), АС-2 (Пасічна) – Хриплин, Вокзал – Дем`янів Лаз, Вокзал – об`їзна (дачі) та здійснюється постійний контроль за дотриманням перевізником графіків руху. Після останніх скарг та перевірки перевізник, який долучався до перевезення основним перевізником був усунений від перевезень через погану якість надання послуг.