У Шешорах пройде перший в Україні еко-етно фестиваль "Карпатське коло"


Унікальною екопрограмою, танцями, театром та дитячою локацією прикарпатців розважатимуть на першому в Україні еко-етно фестивалі, який пройде 21-24 липня у мальовничому гуцульському селі Шешори, що на Косівщині.

«Карпатським колом» організатори прагнуть привернути увагу до лисих Карпатських гір, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

В рамках фестивалю відбудуться народно-мистецькі, музичні, екологічні, освітні та інші розважальні та пізнавальні програми. Таким чином організатори пропонують гостям альтернативний спосіб відпочинку.

Окрім того, на фестивалі презентують велику екопрограму, а саме, екобудівництво, пермакультура, використання сонячної енергетики, вирощування органічних продуктів.

Досить насиченою буде й етнопрограма фестивалю. Так, за словами її куратора Володимира Павліковського, на фестиваль приїдуть найкращі гуцульські гурти, будуть танці, етнодискотека, а для дівчат проведуть майстер-клас з бойового мистецтва – аркана.

«Відвідувачів здивує перший український театр на західноукраїнських землях – «Коломийський академічний обласний український  драматичний театр ім. Івана Озаркевича з виставою «Гуцульський рік». Також буде продемонстровано дві стрічки Сергія Параджанова», - розповідає куратор етно-програми.

Особливу увагу організатори вирішили приділити дітям, адже за словами арт-терапевта Ольги Самкевич, здебільшого батьки не знають чим зайняти дітей. Тож для найменших проведуть майстер-класи з артерапії та танців.

Завершиться фестиваль одноденним велопробігом.