Повалені дерева, обірвані дроти та пошкоджені автівки: Негода наробила шкоди на Прикарпатті


Минулої доби рятувальники звільняли автошляхи, дахи, автівки та елетричні проводи від повалених дерев. Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА.

3 липня о 14:02 в Івано-Франківську по вулиці Залізничнії впало дерево на прибудинкову  територію, пошкодивши припаркований легковий автомобіль та дах приватного житлового будинку. Працівниками групи рятувальних робіт проведено розпилювання гілок дерева, звільнено кузов автомобіля та крівлю житлового будинку.

О 14:53 в місті Рогатин по вулиці Галицькій впало дерево на проїжджу частину дороги та частково перекрило проїзд для транспортних засобів. Працівники Державної пожежно-рятувальної частини №16 м. Рогатин розпиляли гілки дерева та звільнили проїжджу частину дороги.

О 16:48 рятувальники обласного центру виїжджали для надання допомоги працівникам РЕМу по розрізанні гілок дерева, яке впало на житловий будинок та придавило електричні проводи по вулиці Курінного Чорноти в Івано-Франківську. Рятувальники за допомогою бензопили розрізали гілки дерева та звільнили лінії електропередач.

О 17:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загрозу падіння дерева на лінію електропередач по вулиці І.Франка в Івано-Франківську. Рятувальники огородили місце можливого падіння дерева та проінформували ПРАТ «Зелене господарство» про необхідність зрізання аварійного дерева.

О 18:42 в Калуші по вулиці Чорновола на лінію електропередач впало дерево, пошкодивши електричний провід. Калуські рятувальники розрізали завислі на електричних проводах гілки дерева, огородили територію. Відновлення пошкодженої лінії електропередач працівниками Калуського РЕМ заплановано на 4 липня.

3 липня о 21:19 в Івано-Франківську по вулиці Бандери дерево впало на прибудинкову територію, пошкодивши 2 припарковані легкові автомобілі та електричні проводи. Рятувальники розпиляли гілки дерева, звільнили кузови автомобілів. Працівниками Івано-Франківського РЕМ прибрано пошкоджені електропроводи.