Вночі бойовики гатили по позиціях ЗСУ з мінометів і артилерії


За минулу добу бойовики 71 раз обстріляли позиції українських військових. На Маріупольському напрямку зафіксовано 46 обстрілів, на Донецькому 19, на Луганському – 6.

Про це прес-центр АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Гаряче було на Маріупольському напрямку в районі Широкіно. Тут протягом доби зафіксовано 15 обстрілів опорних пунктів з усіх видів стрілецької зброї, а також з мінометів різних калібрів. З 20:00 до 21:00 бойовики тричі били з самохідних артустановок. Неспокійно було біля Мар'їнки, Красногорівки, Чермалика, Лебединського та Водяного. Ворог обстрілював українські опорні пункти з мінометів.

По позиціях біля Новотроїцького, Старогнатівки, Павлополя і Талаківки противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем. З території тимчасово окупованого Докучаєвська, бойовики обстрілювали позиції ВСУ біля Новотроїцького з самохідних артустановок калібру 122-мм

На Донецькому напрямку під вогонь кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів потрапили укріплення неподалік від Троїцького, Зайцевого, Майорска та Луганського. По населеним пунктам Опитне, Піски і Кірове били з мінометів калібру 82-мм Для обстрілу захисників Авдіївки застосовувалися кулемети, автоматичні гранатомети і важкі міномети.

У Луганській області біля Сокільників, бойовики обстрілювали українських військових із стрілецької зброї. Поряд з Горіховим з зенітної установки. Крім того, з кулеметів та автоматичних гранатометів ворог бив по позиціях недалеко від Новоолександрівки та Попасній.

Українські військові відкривали вогонь тільки у відповідь на обстріл знахабнілих окупантів, уточнили а прес-центрі АТО.