У Франківську до кінця року збудують стадіон за 9 мільйонів від УЄФА


Сьогодні, 24 червня, в Івано-Франківську розповіли про будівництво стадіону зі штучним покриттям. Його реалізують за програмою УЄФА «Хет-Трик».

За словами голови обласної федерації футболу Тараса Клима, не всі в місті хочуть, аби цей стадіон був. Однак, додає він, у четвер, 23 червня, франківська міська й обласна ради та ОДА підписали меморандум про співпрацю з федерацією футболу України (ФФУ), пише Репортер

“Згідно з цим договором уже розподілені обов’язки. Це відкриває шлях до фінансування”, – пояснює Клим.

Франківська обласна федерація футболу є замовником будівництва стадіону. Тому ФФУ, говорить Тарас Клим, виділить 8-9 мільйонів гривень. Ці гроші – кошти УЄФА.

“Решта мають дати з міського й обласного бюджетів”, – додає Клим.

Підрядником, зауважує голова ІФФФ, є київська фірма. Вони постелять штучне покриття, облаштують трибуни на 400 місць, встановлять чотири 20-метрові щогли освітлення, а також зроблять адмінбудиночок з роздягальнями, душовими і санвузлами. До того ж, поставлять огорожу навколо стадіону і табло.

“Аби Київ усе це розпочав робити, треба зробити основу – земельну ділянку 109х71м, на яку поставлять штучну основу”, – зазначив голова ІФФФ Тарас Клим.

За його прогнозами, якщо все йтиме за планом – стадіон здадуть в експлуатацію вже цього року.