У виборчорму бюлетені на 85 окрузі багато "заробітчан" з інших областей


ЦВК зареєструвала на виборах у Калуші 37 кандидатів. Це одна з найбільших кількість претендентів на депутатський мандат по Україні.

Про це заявили представники Комітету виборців України. За словами очільника прикарпатської організації, Максима Лисюка більша кількість бажаючих отримати мандат тільки у 114 окрузі (Луганщина) - 108 кандидатів, пише Бліц-Інфо.

"Ми вважаємо, що така велика кількість кандидатів зареєструвалась, щоб дезорієнтувати виборців", - пояснює Лисюк.

Активіт передбачає, що явка буде низькою, на рівні 20-25%, оскільки це сезон літніх відпусток. Хоча щось прогнозувати в КВУ не хочуть, адже у нас ніколи не було виборів влітку. 

Що ж стосується самих кандидатів, то за словами Максима Лисюка у списку є кілька місцевих кандидатів, які служили ПР, та є кандидати з досвідом виборів у цьому окрузі.

Активіст звернув увагу на високу присутність у виборчих списках "заробітчан" зі столиці, та інших областей. Серед висуванців є навіть переселенка з Донеччини, яка брала участь у минулих виборах там.

Представники КВУ також звернули увагу, що серед кандидатів є багато технічних, які не мають змоги самостійно оплатити виборчу кампанію, адже вона за підрахунками активістів становить близько 3 мільйонів.

"Цього разу кандидати роблять ставку не на брудні технології, а на технічних висуванців. Саме вони будуть розтягувати голоси, поки основні мобілізовуватимуть своїх виборців", - вважають активісти КВУ.