Петиція про відокремлення освіти від релігії набрала потрібну кількість голосів


Петиція з вимогою заборонити уроки християнської етики в школах міста набрала потрібну кількість голосів, щоб потрапити на розгляд міської влади.

До слова, зареєстрували звернення менше місяця назад, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Автор петиції Юрій К. просить владу виокремлює три пункти. А саме:

1. Проінспектувати заклади освіти на предмет чіткого дотримання у закладах освіти вимог ст.ст. 15, 23, 35 Конституції України, ст. 6 Закону України «Про освіту» та ст. 6 Закону України «Про дошкільну освіту».

2. Виключити з навчальних планів освітніх закладів предмету «Християнська етика», і відновити викладання предмету «Етика» або будь якого іншого, ще не нестиме якого-небудь релігійного змісту чи навантаження з ухилом на конкретну релігію.

3. Розробити письмове розпорядження стосовно необхідності неухильного дотримання вимог ст.ст. 15, 23, 35 Конституції України, ст. 6 Закону України «Про освіту» та ст. 6 Закону України «Про дошкільну освіту».

Водночас 19 червня на сайті електронних звернень, з’явилася петиція «Про недопущення виключення предмету "Християнська етика" з навчальних планів освітніх закладів».

«Християнська етика в школах - це запорука духовного та патріотичного виховання наших діточок, а відтак і свідомої, люблячої Бога і Батьківщину молоді. Вимагаємо недопущення виключення предмету "Християнська етика" з навчальних програм освітніх закладів», - зазначає її автор Наталія Ф.

Наразі таку петицію підтримали тільки 13 осіб.