В "ЛНР" дійсно затримали журналістку з Івано-Франківська


Затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано –Франківщини» та інтернет ресурсу «Голос-інфо»

Про це на своїй сторінці  у мережі повідомив редактор сайту Ростислав Гудзінський, передає кореспондент Бліц-Інфо.

"За завданням редакції Ольга Сворак перебувала в м. Києві. На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала.
Про будь –які зв’язки Ольги Сворак з Службою безпеки України нам нічого невідомо.
Переглянувши відео можна зробити висновок, що Ольга Сворак піддавалась тортурам, як фізичним так і психологічним. Текст проголошеної заяви Ольгою був підготовлений бойовиками і тому, на наш погляд, вона себе оговорила... Неприпустимо у 21 столітті брати в заручники журналістів та ще й жінок прикриваючись ними, як живим щитом. Редакція газети, сайту та громадської організації «Голос» будуть добиватись звільнення українського журналіста Ольги Сворак із заручників всіма доступними засобами",
- йдеться у офіційній заяві.

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з'явилась інформація про затримання бойовиками журналістки "Golos-info" Ольги Богданової. Проти неї порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство». У так званій ЛНР за це передбачено від 10 до 20 років «підвалів».

Відео допиту Ольги Сворак можна подивитись тут