Штаб: Минула доба у зоні АТО пройшла неспокійно


Продовжуючи порушувати Мінські угоди, російські окупаційні війська вели вогонь по позиціях ЗС України із заборонених видів озброєння.

Всього за добу незаконні збройні формування 31 раз обстріляли укріплення сил АТО, 14 випадків відкриття вогню зафіксовано на Донецькому, 11 на Маріупольському та 6 на Луганському напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найгарячіше було на опорних пунктах поблизу Красногорівки, що на Маріупольському напрямку, де з 21.00 та до опівночі супротивник зі сторони тимчасово окупованої Старомихайлівки гатив з мінометів калібру 82 та 120 мм, танків та артилерійських систем калібру 152 мм, випустивши при цьому більше 150 мін та снарядів. Під вогнем з автоматичних гранатометів опинились позиції неподалік Мар’їнки, а зі стрілецької зброї поруч Гнутового, Талаківки та Широкиного. 

На Донецькому напрямку опорні пункти в районі шахти Путилівська (Бутівка) потрапили під вогонь мінометів калібру 82 мм, а неподалік Зайцевого та Авдіївки – з мінометів калібру 120 мм. Також, укріплення поруч Майорська та Луганського російські окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. 

На Луганському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів різних систем опинились опорні пункти неподалік Попасної та Новоолександрівки, а поруч з Новозванівкою – з мінометів. 

В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь.