Найгірші дороги України: Прикарпаття


Масштабна виставка "Тіні забутих предків", що цієї весни з розмахом пройшла в столичному "Мистецькому арсеналі", покликала до Києва поціновувачів мистецтва з усіх усюд. І якщо дістатися столиці для більшості було легко, то відвідати саму гуцульську місцину, де, власне, і відбувалося кінематографічне таїнство – нині справжня проблема.

Село Криворівня на Прикарпатті – справжня, як то кажуть, крута туристична родзинка України. Окрім Сергія Параджанова, натхнення творити тут отримали Гнат Хоткевич та Іван Франко. Жив у Криворівні й перший Президент України Михайло Грушевський, 150-и річчя з дня народження котрого Україна відзначатиме восени.

Упродовж останніх 15-и років держава неодноразово виділяла мільйони гривень на ремонт тутешніх доріг. Тендери вигравали, зокрема, і фірми, наближені до народного депутата Юрія Солов’я. Однак, шляхи тут, у Верховинському районі, й досі мають вигляд первозданних.

Відсутність асфальту відлякує не лише любителів мистецтва, але й звичайних туристів. І це, щонайменше, несправедливо. Програма "ШУСТРОВА LIVE" розпочинає серію розслідувань "найгірші дороги України".